Jouw droom gevonden?

Maak een afspraak

Top 8 interieurstijlen van dit moment

Post Thumbnail

Er zijn diverse huizen, mensen en dus ook interieuren. Dat maakt interieurstyling ook zo leuk, maar soms ook moeilijk. Want welke interieurstijl past nu bij mij? Om jou op weg te helpen hebben we een top 8 interieurstijlen van dit moment samengesteld.

Scandinavisch

Een Scandinavisch interieur is een interieurstijl die geïnspireerd is door de natuur, de cultuur en het klimaat van de noordelijke landen, zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Het is een stijl die bekend staat om zijn licht, ruimte, gezelligheid en functionaliteit. 

Kenmerken voor een Scandinavisch interieur:

 • Veel gebruik van witte en lichte kleuren, zoals grijs, beige, roze en blauw. Dit zorgt voor een frisse en heldere uitstraling, die vooral fijn is in de donkere wintermaanden.
 • Veel gebruik van hout en andere natuurlijke materialen, zoals wol, katoen, leer en rotan. Dit geeft warmte en sfeer aan je interieur, en creëert een contrast met de strakke lijnen en vormen.
 • Veel gebruik van functionele en minimalistische meubels, die vaak een designklassieker zijn of daarop geïnspireerd zijn. Deze meubels zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook praktisch en comfortabel.

Minimalistisch modern

Een minimalistisch modern interieur is een interieurstijl die zich kenmerkt door eenvoud, functionaliteit en strakheid. Het is een stijl die weinig spullen, kleuren en decoraties gebruikt, maar wel veel ruimte, licht en kwaliteit.

Kenmerken voor een minimalistisch modern interieur:

 • Veel gebruik van wit, zwart en grijs. Dit zijn de basiskleuren voor een minimalistisch modern interieur, die zorgen voor een strakke, frisse en elegante uitstraling.
 • Veel gebruik van hout en andere natuurlijke materialen. Dit geeft warmte, sfeer en contrast aan het interieur, dat anders te kil en saai zou kunnen overkomen. 
 • Veel gebruik van functionele en minimalistische meubels. Dit zijn meubels die een duidelijke functie hebben, praktisch en comfortabel zijn, en een strakke en simpele vormgeving hebben.

Hotel chique

Een hotel chique interieur is een interieurstijl die geïnspireerd is op de luxe en sfeer van de mooiste hotels ter wereld. Het is een stijl die elegantie, comfort en warmte uitstraalt. 

Kenmerken voor een hotel chique interieur:

 • Het gebruik van donkere en rijke kleuren op de muren, zoals donkerblauw, bordeauxrood of antraciet. Deze kleuren geven een gevoel van intimiteit en gezelligheid. 
 • Het gebruik van luxe materialen, zoals fluweel, zijde, marmer en goud. Deze materialen zorgen voor een glanzende en glamoureuze uitstraling.
 • Het gebruik van spannende combinaties van vormen en lijnen. Een hotel chique interieur is niet saai of eentonig, maar juist speels en dynamisch.

Urban modern

Een urban modern interieur is een interieurstijl die geïnspireerd is op de dynamiek en diversiteit van de stad. Het is een stijl die strakke lijnen, grote ramen en monochrome kleuren combineert met een mix van materialen, texturen en details.

Kenmerken voor een urban modern interieur:

 • Het gebruik van neutrale en sobere kleuren op de muren, zoals wit, grijs, zwart of beige. Deze kleuren geven een gevoel van ruimte en licht, en laten de meubels en accessoires beter uitkomen.
 • Het gebruik van verschillende materialen, zoals hout, metaal, beton, glas en leer. Deze materialen zorgen voor een interessante mix van texturen en stijlen, die de stadse sfeer weerspiegelen.
 • Het gebruik van unieke en persoonlijke details, zoals kunstwerken, foto’s, planten, boeken en souvenirs. Deze details geven je interieur karakter en persoonlijkheid, en laten zien wie je bent en waar je van houdt.

Eclectisch

Een eclectisch interieur is een interieurstijl die geïnspireerd is op het combineren van verschillende elementen uit diverse stijlen, periodes, culturen en kleuren. Het is een stijl die creativiteit, persoonlijkheid en avontuur uitstraalt. 

Kenmerken voor een eclectisch interieur:

 • Het gebruik van een rustige en neutrale basis, zoals wit, grijs of beige, op de muren en de vloer. Deze basis zorgt voor een balans en een contrast met de andere elementen in de ruimte, die vaak kleurrijk, gedurfd en opvallend zijn.
 • Het gebruik van een mix van materialen, texturen en patronen, zoals hout, metaal, beton, glas, leer, fluweel, wol, zijde, katoen, bloemen, strepen, stippen en geometrische vormen. Deze mix zorgt voor een interessante en dynamische uitstraling.
 • Het gebruik van unieke en persoonlijke details, zoals kunstwerken, foto’s, planten, boeken en souvenirs. Deze details geven het interieur karakter en laten zien wie je bent en waar je van houdt.

Art deco

Een art-deco-interieur is een interieurstijl die ontstond in de jaren 1920 en 1930, en die gekenmerkt wordt door luxe, elegantie en glamour. De stijl is beïnvloed door verschillende kunststromingen, technologische vernieuwingen en exotische culturen. 

Kenmerken voor een art-deco-interieur:

 • Rijke, diepe kleuren: Het basis kleuren schema van art deco is zwart en wit, gecombineerd met felle accentkleuren zoals rood, groen, paars of geel. Ook gouden tinten worden veel gebruikt om een glanzend effect te creëren.
 • Geometrische patronen: Art deco maakt gebruik van strakke, symmetrische en gedurfde vormen, zoals zigzag, trapeze, pijl en veelhoek. Deze patronen zijn terug te vinden op behang, kussens, vloerkleden, lampen en meubels.
 • Luxe materialen: Art-decomeubels zijn vaak gemaakt van kostbare houtsoorten. Ook metalen zoals chroom, staal, zilver en goud worden veelvuldig toegepast. Daarnaast zijn marmer, glas, spiegels en lak typische materialen voor een art-deco-interieur.

Bohemien

Een bohemien interieur is een interieurstijl die zich laat inspireren door verschillende culturen, kleuren en materialen. Een bohemien interieur is niet gebonden aan regels of trends, maar weerspiegelt de persoonlijke smaak en creativiteit van de bewoners.

Kenmerken voor een art een bohemien interieur:

 • Veel kleur: Een bohemien interieur schuwt geen enkele kleur. Van diepe, intense kleuren als donkergroen en aubergine-paars, tot felle kleuren als turquoise en roze, tot aardse kleuren als beige, roest en zandkleur. Kleur wordt gebruikt om sfeer, contrast en harmonie te creëren.
 • Drukke prints: Een bohemien interieur houdt van patronen. Vooral prints met een Marokkaans of Oosters tintje zijn populair, zoals zigzag, paisley, mandala en ikat. Deze prints zijn terug te vinden op kussens, vloerkleden, gordijnen, behang en zelfs meubels.
 • Natuurlijke materialen: Een bohemien interieur maakt gebruik van natuurlijke en onbewerkte materialen, zoals hout, rotan, bamboe, katoen, wol, leer en veren. Deze materialen geven een warme, gezellige en authentieke uitstraling aan het interieur.

Landelijk

Een landelijk interieur is een interieurstijl die gebaseerd is op het leven op het platteland. Een landelijk interieur straalt rust, warmte en gezelligheid uit.

 Kenmerken voor een landelijk interieur:

 • Natuurlijke materialen: Een landelijk interieur maakt veel gebruik van natuurlijke en onbewerkte materialen, zoals hout, steen, wol, katoen en leer. Deze materialen geven een authentieke en robuuste uitstraling aan het interieur.
 • Neutrale kleuren: Een landelijk interieur heeft een rustig en harmonieus kleurenpalet, dat vooral bestaat uit neutrale tinten zoals wit, grijs, beige, bruin en groen. Deze kleuren zorgen voor een lichte en ruimtelijke sfeer.
 • Sfeervolle accessoires: Een landelijk interieur wordt aangekleed met sfeervolle accessoires, zoals kussens, plaids, manden, kaarsen, spiegels en planten. Deze accessoires zorgen voor een knusse en gezellige sfeer.