Jouw droom gevonden?

Maak een afspraak

Wat is Craddle to Craddle?

Post Thumbnail

Cradle to Cradle (C2C) is een ontwerpprincipe dat zich richt op het creëren van producten en systemen die niet alleen minder schadelijk zijn voor het milieu, maar ook bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het principe is gebaseerd op het idee dat afval niet bestaat, omdat alle materialen die in een product worden gebruikt, kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Het doel is om een ​​gesloten kringloop te creëren waarin materialen continu worden hergebruikt zonder afval te produceren.

Traditionele duurzaamheidsinitiatieven zijn gericht op besparen, wat betekent dat je minder snel door je voorraad heen bent, maar de voorraad wordt wel steeds kleiner en is nog steeds eindig. Cradle to Cradle daarentegen streeft naar een economisch model waarin afval wordt geëlimineerd en materialen continu worden hergebruikt. Het principe gaat uit van twee soorten materialen: biologische voedingsstoffen, die veilig kunnen worden teruggegeven aan de natuur, en technische voedingsstoffen, die kunnen worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies.

Er zijn verschillende bedrijven in de vloerenbranche die zich richten op Cradle to Cradle-principes. Zo heeft Desso Tarkett een Cradle to Cradle-certificering voor hun vloeren. Tarkett is een andere pionier op het gebied van Cradle to Cradle-vloerbedekking en heeft verschillende producten die voldoen aan de C2C-principes.

Het Cradle to Cradle-principe heeft geleid tot talloze innovaties op het gebied van productontwerp en -ontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van tapijttegels die volledig recyclebaar zijn en kunnen worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies. Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van een biologisch afbreekbare verpakking die kan worden gecomposteerd en teruggegeven aan de natuur.

In essentie is Cradle to Cradle een filosofie die zich richt op het creëren van producten en systemen die niet alleen minder schadelijk zijn voor het milieu, maar ook bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het principe streeft naar een economisch model waarin afval wordt geëlimineerd en materialen continu worden hergebruikt.