Jouw droom gevonden?

Maak een afspraak

Wat zijn jaloezieën?

Post Thumbnail

Als je op zoek bent naar een manier om je ramen te verfraaien en tegelijkertijd de lichtinval en privacy te regelen, dan zijn jaloezieën een goede optie. Jaloezieën zijn raamdecoraties die bestaan uit horizontale lamellen die je kunt kantelen, optrekken of neerlaten. Zo kun je zelf bepalen hoeveel licht en zicht je wilt hebben.

Jaloezieën zijn er in verschillende materialen, zoals hout en aluminium. Houten jaloezieën geven een warme en natuurlijke sfeer aan je interieur, terwijl aluminium jaloezieën een strakke en moderne uitstraling hebben. Beide materialen zijn duurzaam en makkelijk schoon te houden.

Houten jaloezieën zijn over het algemeen duurder dan aluminium jaloezieën, omdat hout een duurzamer en kwalitatiever materiaal is. De prijs hangt ook af van de houtsoort, vaak is er keuze tussen bamboe of lindenhout. Bamboe ik goedkoper en dunner, maar het nadeel is dat het kan kromtrekken en dat je verbindingsnaden in het hout kunt zien. Aluminium jaloezieën zijn goedkoper, maar ook minder isolerend en geluiddempend dan de houten.

Er zijn ook verschillende bedieningsmogelijkheden voor jaloezieën, zoals met koorden, kettingen, tuimelstangen of elektrische motoren. Met koord is het klassieke systeem die iedereen wel eens thuis heeft gehad. Het nadeel hiervan is dat deze erg lang kunnen worden. Een andere mogelijkheid is met een eindloze ketting, hier trek je aan en deze draait vervolgens mee in het rond, waardoor die niet langer wordt. Bij het koord en de ketting zien we vaak een tuimelstang om de jaloezieën te kantelen. Het mooiste systeem voor handbediening is het smartcord systeem. Hiermee bedien je de jaloezieën met een pompbeweging. Tot slot kan je de jaloezieën ook bedienen met een elektrische motor. Hiermee kan je ze op afstand bedienen met een afstandsbediening, een app of zelfs met je stem. Stel bijvoorbeeld in dat wanneer jij ‘s ochtends wakker wordt dat je jaloezieën automatisch opengaan of al open zijn, of maak gebruik van een lichtsensor om dit automatisch te regelen.

Over het algemeen kan er wel gezegd worden dat hoe beter en mooier de bediening hoe duurder deze ook wordt. Waarbij uiteraard een gemotoriseerde bediening het duurst is.

Je kan kiezen tussen verschillende merken van jaloezieën. Bij sfeermeesters werken we alleen met de beste merken, die garant staan voor kwaliteit, duurzaamheid en service. Je kunt bij ons terecht voor jaloezieën van Zonnelux (dezelfde fabrikant als Luxaflex, maar dan goedkoper), Inside blinds, Cedeko en lifestyle interior. Deze merken hebben een hogere prijs dan de goedkope merken die je op internet of in de bouwmarkt kunt vinden, maar ze bieden ook veel meer voordelen. Zo kun je rekenen op een perfecte pasvorm, een lange levensduur, een mooie afwerking en een goede garantie. Goedkope merken en interneraanbieders hebben vaak te maken met kleurverschil, maatafwijkingen, beschadigingen en defecten, waardoor je uiteindelijk veel frustraties hebt en meer geld kwijt bent aan reparaties of vervangingen.

Als je meer wilt weten over jaloezieën, kom dan eens langs bij Sfeermeesters, de expert op het gebied van woninginrichting. Wij adviseren je graag over de beste keuze voor jouw huis en budget.